Machinebouw

 
Maatwerk machinebouw
 

Maatwerk machinebouw

Door onze specialisatie in industriële automatisatie begeleiden we uw project van idee tot ingebruikname. Zowel voor industriële machines als voor laboratoriumapparatuur.

Met ons uitgebreid netwerk van professionele partners kunnen we een antwoord bieden aan diverse sectoren zoals de drankindustrie,  de verpakkingsindustrie, de houtindustrie, de metaalnijverheid en de agrarische sector.

Talrijke bedrijven zijn momenteel bezig met automatisering op elk niveau. BFP houdt ervan om creatieve vraagstukken uit te werken en door uniformisering te streven naar een zo hoog mogelijke efficiëntie.

Proactief meedenken over het concept en een haalbare oplossing uitwerken werkt voor ons zeer motiverend en resulteert steeds in een win-win situatie.

Wij werken zowel voor multinationals zoals AB InBev, BP (Castrol), Solvay, Cordeel als voor KMO's en onderzoekscentra zoals o.m. Proefcentrum Hoogstraten. Onze manier van aanpak, opvolging en support wordt keer op keer gewaardeerd.

PLC Sturingen

Machines uitgerust met 3D camera's, motoren, persluchtventielen, robots, weegcellen en andere sensoren sturen we aan met een PLC  (Programmable Logic Controller). Doorgaans werken we met Siemens S7 (TIA) en geregeld met Omron of Beckhoff. 

 
PLC Sturingen
 
IO link en IIoT

IO link is een standaard geworden in onze machinebouw. We maken graag gebruik van nieuwe technologiën die de flexibiliteit van modificaties in de toekomst bevorderen. 
Soms kan het interessant zijn om de status van voorraden de inhoud van citernes of de temperatuur en/of de relatieve vochtigheid in relatie te brengen met het productieproces. Afhankelijk van de situatie plaatsen wij geschikte sensoren en verzorgen we de communicatie. Dit kan via het lokale netwerk of via IIoT (Industrial Internet of Things) in geval er geen netwerk beschikbaar is op de plaats van de te meten parameter.

Service en creativiteit zijn ongetwijfeld onze sterkste troeven.

Technologie partners

Technologie partners
Technologie partners
Technologie partners
Technologie partners